Veilig een vakantie boeken met je creditcard

Op vakantie gaan is altijd leuk. Je kunt op verschillende manieren jouw vakantie boeken en betalen. Een van de manieren om jouw geboekte vakantie te betalen is met een creditcard. Maar hoe weet je of dit veilig is? En wat komt er allemaal bij kijken? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een vakantie boekt en betaald met je creditcard. Hieronder vertellen we jou er meer over.

Bij wie kun je het beste een vakantie boeken?

Het is natuurlijk altijd lastig om te weten waar je het beste jouw vakantie kunt boeken. Het is allereerst belangrijk dat je goed controleert waar de webshop is gevestigd. Daarna controleer je het retourbeleid. Je wilt natuurlijk niet dat als je jouw vakantie moet annuleren dat er haken en ogen aan zitten. Er zijn namelijk genoeg partijen die valse websites hebben. Check daarom altijd of ze een duidelijk retourbeleid hebben en een postadres. Nepwebsites hebben dit vaak niet. Je kunt ook reviews lezen op het internet. Hier Kun je de ervaringen van andere klanten checken. Zo weet je ook of de website waar je een reis boekt betrouwbaar is.

Beveiligde verbinding controleren

Een onbeveiligde website heeft nooit een “s” achter http:// staan. Een beveiligde website wel. Daar staat dan https:// voor het webadres. Het is belangrijk dat je dit checked. Bij onbeveiligde websites kunnen mensen jouw gegevens makkelijker zien. Bij een beveiligde website is dit niet het geval.

Hulp van de creditcard aanbieder!

Bij diverse creditcard aanbieders zoals bijvoorbeeld ICS, maar ook bij andere erkende aanbieders krijg je jouw geld terug als je het “ slachtoffer” bent van malafide praktijken. Het is daarom juist heel veilig om met een creditcard te betalen. Het is wel belangrijk dat je eerst het probleem met de webwinkelier zelf bespreekt. Werkt dat niet? Dan kun je contact opnemen met de creditcard aanbieder. Zij geven je dan een speciaal formulier en helpen je om het probleem goed op te lossen.

Openbaar vervoer in New York

Je hebt je vliegtickets New York geboekt, maar hoe ga je je tijdens jouw verblijf in New York verplaatsen? New York is een enorme stad en alle bezienswaardigheden liggen ver uit elkaar. Wanneer je je in New York van de ene plek naar de andere plek wilt reizen, is het openbaar vervoer de beste optie. Het openbaar vervoer in New York is namelijk erg goed geregeld. Zo kun je onder andere kiezen uit de metro, ferry en bus. Het metrosysteem in New York is erg snel en efficiënt. Sommige plekken zijn echter gemakkelijker te bereiken per bus. Elk vervoersmiddel heeft een aantal voordelen, maar ook absoluut een aantal nadelen. In dit artikel ga ik je vertellen hoe jij het beste bij jouw bestemming komt!

Reizen met de yellow cab

De taxi’s van New York zijn wereldberoemd. En het is ook nog eens een prima vervoersmiddel voor de enorme stad. De taxi in New York staat ook wel bekend als de yellow cab. Toch zijn er ook andere taxi’s, zoals zwarte. De yellow cab is de goedkoopste taxi en hierbij weet je ook precies wat je van tevoren moet betalen. Het basistarief voor de taxi is 2,50 dollar en elke drie blokken komt er 50 cent bij. De andere taxi’s zijn een stuk duurder, dus het is zonde om hier gebruik van te maken. Echte New Yorkers zeggen nooit tegen een taxichauffeur waar ze heen gaan voor ze in een taxi stappen. Soms kunnen ze je dan weigeren maar als je al in de taxi zit kunnen ze je er nooit uitzetten. Steek ook je hand op als je denkt dat een taxi buiten dienst is, soms zijn die taxi’s alleen op zoek naar mensen die naar een locatie moeten die op hun weg naar huis ligt, of willen ze alleen grote ritten. Tussen 16:00 en 20:00 is een taxi vinden erg moeilijk, hou daar rekening mee als je ergens op tijd moet zijn.

In de bus door New York

Veel toeristen in New York kiezen ervoor om zich met te bus te verplaatsen. De bus is snel, efficiënt en goedkoop. Er zijn diverse buslijnen door de gehele stad. De bussen in New York zijn te herkennen aan de wit met blauwe kleur. Alle bussen in New York zijn voorzien van een digitaal bord met routenummer en de bestemming. Aan de kleuren van de borden bij de bushaltes kun je zien welke bussen er bij die halte stoppen. Zo geeft de kleur blauw aan dat er lokale bussen stoppen en kun je de halte van een nachtbus herkennen aan de zwarte kleur. De bus stopt overdag alleen op de aangegeven haltes. Tussen 22:00 en 05:00 kun je de buschauffeur ook vragen om op een andere plek langs de route te stoppen. Het busvervoer in New York is uitermate geschikt voor mindervaliden: elke bus is namelijk uitgerust met een rolstoellift. Wanneer je een bezoekje wilt brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden in New York is de hop-on, hop-off bus een aanrader.

Sjeezen met de metro

Wanneer je naar New York gaat, is het beste vervoersmiddel dat je kunt gebruiken waarschijnlijk wel de metro. De metro van New York brengt je overal heen en je zult nooit lang hoeven wachten. Het metronetwerk van New York bevat ongeveer 400 kilometer aan rails en je kunt dus echt vrijwel overal komen. Er zijn meer dan 400 stations en er zijn 24 verschillende routes. Er zijn daarnaast verschillende soorten metro’s waar je in kunt stappen. Zo heb je de local trains. Deze stoppen op elk tussenliggende station. Er zijn ook express trains en deze stoppen alleen op de grotere stations. Om te zien waar de stations allemaal te vinden zijn en hoe je er het beste kunt komen, kun je een gratis plattegrond krijgen bij elk metrostation. Bijna overal in New York rijden de metro’s elke twee tot vijf minuten in de spits en ongeveer elke tien minuten buiten de spits. Er zijn verschillende metrokaartjes te verkrijgen. Zo kun je een ticket kopen dat geldig is voor een enkele reis, maar je kunt ook gebruik maken van een weekkaart. Met deze kaart van 30 euro mag je een week lang onbeperkt gebruikmaken van de metro.

De historie is nog steeds tastbaar aanwezig op de straten in Cuba

Geeft de dwarse politiek Cuba nu juist zijn romantiek?

Reizen naar Cuba anno 2018

Wie aan Cuba denkt, denkt aan rum, sigaren en de revolutie van Fidel Castro. Maar ook aan de Amerikaanse auto’s en natuurlijk de salsa, Het zijn inmiddels veel romantische symbolen geworden voor het eiland en ze hebben een enorme aantrekkingskracht heeft op de reizigers, En eerlijk is eerlijk, dat is zeker een charme die Cuba het romantische weemoedige gevoel meegeeft. Je waant je bijna letterlijk in een geschiedenisboek, Op vele muren staan de afbeeldingen van Che Guevara of leuzen die de herinnering aan de revolutie. Maar is er in al die jaren dan echt niks veranderd. Jawel in de afgelopen jaren zijn er zeker wel wat verschuivingen gaande al zijn ze nog niet heel groot.

Nieuwe president? Nieuw reglement?

De grootste verandering van de laatste tijd is misschien wel dat onlangs Miguel Díaz Canel aangesteld als nieuwe president van het eiland. De opvolger van Raoul Castro. De broer van Fidel. Maar zal dit veel veranderen aan de cultuur en leefwijze op het eiland, nou nee niet echt. Niet alleen werd Miquel genoemd als gedoodverfde opvolger van Raoul maar zijn beëdiging is ook nog eens stilzwijgend voltrokken. De nieuwe president werd unaniem door het congres gekozen, de communistische partij. Tevens de enige partij in de republiek. Cubanen halen er dan ook hun schouders over op. Ze weten dat er onder leiding van het nieuwe staatshoofd niet veel gaat veranderen.

Kapitalisme doet voorzichtig haar intrede

Al waren er enige tijd wel enige tekenen van veranderingen in de heilstaat, Onder het bewind van Raul was het namelijk mogelijk voor boeren om stukjes eigen grond te bezitten en de opbrengsten ervan doorverkopen. In kleine getale werden kleine bedrijfjes toegelaten en investeringen werden mondjesmaat toegestaan. Dit waren echter allemaal pogingen om de Cubaanse economie die behoorlijk in een slop was geraakt weer aan een positieve stimulans te helpen, Het deze impulsen leken niet zonder succes, inmiddels zouden er 20.000 cubanen voor zichzelf te zijn begonnen, Ook mogen functionarissen nog maar twee termijnen op een ambt blijven zitten. Het zijn allemaal kleine stapjes richting het westerse denken. Maar het lijken ook vooral stappen om het volk rustig en tevreden te houden,

Het dilemma van Cuba

Want ondanks al deze zetten, blijven de meeste cubanen gewoon straatarm, En er koert nog een gevaar want het verschil tussen arm en rijk wordt door de stimulans ook bevorderd  En dan staan de cubanen voor een nieuw dilemma, Moeten ze het kapitalisme volledig gaan omarmen, wat de kloof tussen arm en rijk zal verbreden maar de welvaart zal doen groeien. Of beperken ze het zodanig dat de kloof niet zal verbreden maar het land daardoor stil blijft staan

Conclusie

De romantiek van Cuba blijft toch wel dat de geschiedenis en de ontwikkeling van de politieke stromingen bijna tastbaar is in de straten van Havana. Ondanks de neven zijdes van deze ontwikkelingen blijft het daardoor juist een heel intrigerend eiland. Want juist die vreemde smeltkroes van de positieve kanten (gratis gezondheidszorg en onderwijs) en de armoede en uitholling van de revolutie zorgen ervoor dat het een eiland is waar je absoluut een keer geweest moet zijn.

Leukste dorpjes aan het Gardameer

Het Italiaanse Gardameer is een eeuwig leuke bestemming. Rond dit prachtige, grote meer kun je het hele jaar door genieten van la dolce vita. Het is een feestje om de dorpjes rond het meer te verkennen, want stuk voor stuk hebben ze een bijzonder karakter. In dit artikel: 5x de meest bijzondere dorpjes aan het Gardameer, Italië.

De charme

Sla een willekeurige reisgids open en je leest dit over het Gardameer: “Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het heeft een oppervlakte van 369,98 km². Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen.”
Dat het schilderachtig is kan ik volledig beamen! Vooral in het voorjaar en de herfst zijn de dorpjes rond het meer een plaatje om te zien. Ze ademen geschiedenis uit en barsten van de sfeer.

Sirmione

Mijn favoriete dorp is Sirmione, gelegen op een schiereiland, met het wereldberoemde Castello Rocco Scaligera. Al van een afstandje kun je dit prachtige kasteel zien. Je mag het kasteel in wat een grote aanrader is. Niet alleen omdat het bouwwerk erg mooi is, maar ook omdat je vanuit het kasteel een waanzinnig uitzicht hebt over het dorpje. Ook zijn er kronkelende, eeuwenoude straatjes waar je fijn doorheen kunt wandelen.

Bardolino

Als je houdt van authentieke dorpjes die eruit zien alsof de tijd heeft stilgestaan dan kan ik je absoluut een bezoek aan Bardolino aanraden. Niet alleen mooi, ook erg gezellig. Je kunt hier fijn winkelen, op een terrasje zitten en smullen bij verschillende restaurants. Dit dorpje is vooral bekend door de Bardolino-wijn die je hier dan ook overal kunt drinken. Wijnliefhebber? Rij dan vanuit hier de wijnroute ‘Strada del Vino’. Op deze route kom je ruim 60 wijngaarden en wijnkelders tegen.

Desenzano

Dit dorpje staat in mijn geheugen gegrift als dé plek waar ik één van de beste pizza’s ooit at. Strijk neer bij één van de gezellige restaurantjes in het haventje als jij ook je tanden in een verrukkelijke pizza wilt zetten. Ook dit dorpje blinkt uit in schoonheid, doordat nog veel resten uit de Romeinse tijd te zien zijn. Must do: bezoek op dinsdagochtend de grote markt op de boulevard met Italiaans eten, lederwaren en meer.

Malcesine

Als je net als ik gek bent op bergen dan is Malcesine het dorpje waar je waarschijnlijk het meest verliefd op wordt tijdens je verblijf aan het Gardameer. Het ligt tussen het meer en de rotsen van de berg Monte Baldo in. Hierdoor kun je in dit dorpje het hele jaar door terecht voor outdoor activiteiten. Denk aan windsurfen, paragliden, zeilen, skiën, mountainbiken en meer. Wil het oog ook wat geschiedenis? Loop door de middeleeuwse steegjes met kleine pleintjes. Prachtig!

Lazise

Met neme: een middeleeuwste stadsmuur met torentjes en kantelen. Wat krijg je dan? Het gevoel alsof je door een sprookje loopt. Lazise lijkt wel een openluchtmuseum. In het historische centrum zijn prachtige fresco’s te zien in de kerk van San Nicolo uit de 12e eeuw. Ga hier lekker uit eten en wandel daarna over de promenade langs het Gardameer. Je loopt over een modern aangelegde straat in een golfpatroon langs oude Italiaanse panden.

Gardameer biedt ook mogelijkheid tot allerlei leuke familiecampings, zoals leuk op camping Laterna bijvoorbeeld.

Op ontdekking in de Serengeti

Het beroemdste wildpark van de wereld is waarschijnlijk het Serengeti National Park in
Tanzania. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai en dat is ook wat de
Serengeti te bieden heeft. Een enorme vlakte waar jaarlijks anderhalf miljoen hoefdieren op
zoek gaan naar nieuwe verse grasvlaktes. Deze trek wordt ook wel The Great Migration
genoemd en is één van de grootste natuurspektakels die van dichtbij te bewonderen zijn.
The Great Migration
De grote trek vindt elk jaar plaats tussen Kenia en Tanzania. Het wild dat aan de grote trek
begint zijn voornamelijk wildebeesten, zebra’s, gazellen en gnoes. Door droogte vertrekken
de beesten op zoek naar gras en water om te overleven. Niet alle dieren overleven deze
zware tocht. Daarom worden de hoefdieren vaak gevolgd door de carnivoren als leeuwen,
hyena’s en luipaarden. Maar ook gieren en andere roofvogels zijn hier op zoek naar voedsel.
Ngorongoro-krater
De Ngorongoro-krater is de grootste ingestorte vulkaankegel van de wereld. De krater is 10
kilometer breed en heeft een oppervlakte van 264 vierkante kilometer. In deze krater leven
ook wilde dieren, zoals olifanten, hyena’s, leeuwen, zebra’s, buffels en zelfs de bedreigde
zwarte neushoorn. De dieren zijn het meest actief in de ochtend, dus zorg dat je vroeg op
deze plek bent.
Olduvai Kloof
De Serengeti heeft nog meer te bieden dan natuur en wildlife. Archeologen hebben in de
Olduvaikloof ondermeer botten van overblijfselen van de oudst bekende mens gevonden. De
kloof behoort daarom tot de meest belangrijke archeologische vindplaatsen ter wereld. Om
meer over deze bijzondere plek te weten te komen kan je langs gaan bij het nabijgelegen
museum. Er gaat een tour langs een aantal vindplaatsen en de belangrijkste vondsten
worden tentoongesteld.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden in Tanzania?
Breng dan een bezoek op de website van Tanzania specialist.