Veilig een vakantie boeken met je creditcard

Op vakantie gaan is altijd leuk. Je kunt op verschillende manieren jouw vakantie boeken en betalen. Een van de manieren om jouw geboekte vakantie te betalen is met een creditcard. Maar hoe weet je of dit veilig is? En wat komt er allemaal bij kijken? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een vakantie boekt en betaald met je creditcard. Hieronder vertellen we jou er meer over.

Bij wie kun je het beste een vakantie boeken?

Het is natuurlijk altijd lastig om te weten waar je het beste jouw vakantie kunt boeken. Het is allereerst belangrijk dat je goed controleert waar de webshop is gevestigd. Daarna controleer je het retourbeleid. Je wilt natuurlijk niet dat als je jouw vakantie moet annuleren dat er haken en ogen aan zitten. Er zijn namelijk genoeg partijen die valse websites hebben. Check daarom altijd of ze een duidelijk retourbeleid hebben en een postadres. Nepwebsites hebben dit vaak niet. Je kunt ook reviews lezen op het internet. Hier Kun je de ervaringen van andere klanten checken. Zo weet je ook of de website waar je een reis boekt betrouwbaar is.

Beveiligde verbinding controleren

Een onbeveiligde website heeft nooit een “s” achter http:// staan. Een beveiligde website wel. Daar staat dan https:// voor het webadres. Het is belangrijk dat je dit checked. Bij onbeveiligde websites kunnen mensen jouw gegevens makkelijker zien. Bij een beveiligde website is dit niet het geval.

Hulp van de creditcard aanbieder!

Bij diverse creditcard aanbieders zoals bijvoorbeeld ICS, maar ook bij andere erkende aanbieders krijg je jouw geld terug als je het “ slachtoffer” bent van malafide praktijken. Het is daarom juist heel veilig om met een creditcard te betalen. Het is wel belangrijk dat je eerst het probleem met de webwinkelier zelf bespreekt. Werkt dat niet? Dan kun je contact opnemen met de creditcard aanbieder. Zij geven je dan een speciaal formulier en helpen je om het probleem goed op te lossen.

Comments are closed.